O nama

daksh

Daksh Krešimir Oreški je glazbenik čijim venama teče ritam, a najsnažniji izričaj postiže kroz etničke bubnjeve i udaraljke. Rođen je u Zagrebu, a kao perkusionist i bubnjar aktivan je već dugi niz godina na domaćoj i inozemnoj sceni. Član je naše najistaknutije ethno grupe KRIES, makedonskog orkestra EZERKI & 7/8, osnivač i vođa domaće afro/ethno grupe IROKO, bubnjar u gipsy-swing bandu ALLO, ALLO QUARTETTE,... Pored rada u matičnim grupama surađuje i s mnogim domaćim i inozemnim glazbenicima, DJ-evima i plesačima.
80-tih godina svirao je bubnjeve u mnogim zagrebačkim new wave i rock grupama, a 90-ih je bio gitarista, kompozitor i tekstopisac u new age ansamblu Ocean Blaženstva. Bio je osnivač i vođa prve domaće perkusionističke grupe RHYTHM TRIBE (2002-2008) te bubnjar i perkusionista u Irish/ethno bandu SHAMROCK ROVERS.
Usavršavao se na tečajevima i radionicama afričkih djembe majstora TonTon Soriba Sylle, Adame Dramea, Famoudou Konatea, Billy Konatea, Ibre Konatea, Seckoua Keite, Seydoa Daoa, Sege Sidibea,... Znanje o djembeu i afričkoj ritmičkoj tradiciji produbljuje u Gvineji kod svog učitelja TonTon Soriba Sylle te družeći se s brojnim afričkim glazbenicima na koncertima i turnejama grupe Kries.
Kao prvi učitelj djembea na ovim prostorima, od siječnja 2001 neprekidno vodi djembe tečajeve kroz koje je prošlo više od 1000 polaznika, od kojih su danas mnogi profesionalni glazbenici. Osim toga vodi i razne perkusionističke radionice, Drum Circle (bubnjanje u krugu), Inner Drumming (Healing Rhythms) radionice i Team building – Team drumming za poduzeća i kompanije.
Iza sebe ima više tisuća koncerata i nastupa u 20-ak zemalja svijeta te isto toliko snimljenih albuma.
Autor je dvije knjige: "DJEMBE PRIRUČNIK" (2004) i "DJEMBE – KRALJ AFRIČKIH BUBNJEVA" (2008). Dobitnik je nagrade Porin za filmsku glazbu te strukovne nagrade Status za najboljeg instrumentalistu ethno glazbe u 2005 godini, kao najizravnije priznanje talenta i umijeća.

www.drumtidam.info
www.kries.info
www.ezerki78.com
www.rhythm-tribe.info

Kontakt:
g. 095 198 99 15
g. 091 50 49 224
kresimir.djembe@gmail.com


 


jaimini

 

Jaimini Biljana Butković, neizostavna članica našeg tima već godinama njeguje i širi ljubav prema zapadno-afričkoj tradiciji i njenim ritmovima. U djembe bubnju je vrlo brzo otkrila snagu, ljubav i strast koju nesebično dijeli na radionicama u ulozi asistenta. Najveća radost joj je kada ljudi kroz bubanj i ritam otkriju zajedništvo.
Da bi naučila više o kulturi koja je fascinira, putovala je u daleku Gvineju na upijanje sviračkog znanja sa samog izvora.


 


miljenkoMiljenko Bublić, možda bi bilo sve rečeno da se prezivam Bubnjić . Volim biti u ritmu i volim biti uz ritam. Djembe je jako jednostavan instrument a može toliko toga izraziti...sve osjeća i sve može izvući iz čovjeka. Svirao sam u bezbroj bubnjarskih krugova u Austriji sa divnim učiteljima Tom Erlichom i Kurt Horzom i ovdje doživio s bubnjem i ritmom jedinstvo sa sobom i svima oko sebe što nosim zauvijek u sebi.
Zahvaljujući Dakshu svirao sam i u prvom hrvatskom afro bendu Rhythm Tribeu i proživio nezaboravne trenutke u svirkama na pozornici, raznim događanjima, godišnjicama te smo zajedno postavili na noge TeamDrumming seminare za poslovne ljude. Osnovao sam i postavio portal Drumtidam koji je iz malog sajtića prerasao u pravi portal koji slavi kreacije života. Imam fantastične tri kćeri i predivnu suprugu s kojom jedrim rijekom života...
Kontakt:
g. 0958947720
miljenko@drumtidam.info


 drumtidam-udruga

DRUM-TI-DAM Udruga za kulturu ritma osnovana je 19.6.2007. u Zagrebu

S obzirom na sve veći interes u Hrvatskoj, kao i u cijelom svijetu za ethno glazbu, etničke bubnjeve, instrumente i plesove, odlučili smo osnovati Udrugu preko koje ćemo organizirati brojne projekte, radionice i koncerte, imati brži, kvalitetniji i djelotvorniji protok informacija, te svima nama olakšati, oplemeniti i uljepšati život i slobodno kreativno vrijeme.

Ciljevi Udruge su:
- razvoj, poticanje, unapređivanje i širenje kulture ritma
- upoznavanje i povezivanje različitih kultura - međukulturalna suradnja, razumijevanje i tolerancija
- razvijanje svjesnosti o vlastitoj tradiciji, te usklađivanje tradicijskih vrijednosti i modernog života
- razmjena i širenje informacija te globalno povezivanje s istim i sličnim udrugama u svijetu
- usklađivanje pojedinca s Unutarnjim i vanjskim (individualnim i univerzalnim) ritmovima
- omoguačavanje svakom pojedincu podizanje kvalitete življenja kroz razvijanje vlastitih kreativnih potencijala, kreativno izražavanje, bolju fizičku i mentalnu koordinaciju, višu razinu energije, razvijanje neverbalne komunikacije, oslobađanje od svakodnevnog stresa, itd.

Djelatnosti Udruge:
- tečajevi, seminari i radionice za etničke bubnjeve, udaraljke i instrumente koji se ne mogu naučiti u glazbenim školama ni na akademiji, a za koje postoji veliki interes:(djembe, conge, bongosi, tarabuka, indijske i egipatske table, tapan, frame drum, timbalesi, udu pot, talking drum, shekeri, itd.
- tečajevi, seminari i radionice za etničke plesove: afro, indijski, trbušni itd.
- tečajevi, seminari i radionice za hrvatske tradicijske instrumente: gajde, diple, dude, roženice, lijerica, sopile, frule, itd.
- organiziranje seminara i radionica vodečih svjetskih majstora iz ovih područja
- organiziranja koncerata , manifestacija i festivala
- organiziranje i vođenje tečajeva i radionica za djecu te pojedince i društva s posebnim potrebama (ovisnici, slijepi, osobe s poremećajem u razvoju, itd.)
- organiziranje i vođenje tečajeva i radionica zvukoterapije
- organiziranje i vođenje team-buildinga (drum-building)

Novčane donacije primit ćemo s velikom i dubokom zahvalnošću i pametno i korisno upotrijebiti.

Za sve informacije obratite se na:
miljenko@drumtidam.info
ili na tel: 01.2360477 ili 0958947720 , Miljenko Bublić


DRUM-TI-DAM • Udruga za kulturu ritma
Borongajska 84 • 10000 Zagreb • t/f. 01.2360477
drumtidam@drumtidam.hr • www.drumtidam.info
• MB 2250772 • OIB 82816126643
• Žiro račun RBA: 2484008-1500187433
• IBAN HR8524840081500187433
• SWIFT RZBHHR2X
Poziv na broj odobrenja: 99 ( i u nastavku ništa više)
Svrha uplate: donacija