Rhythm Tribe (2001-2008)

plakatRhythm Tribe je bila prva perkusionistička grupa na ovim prostorima, koju su krajem 2001. godine u Zagrebu osnovali Krešimir Oreški i Kamenko Ćulap. Započeli su kao sastav koji je na zanimljiv i neopterećen način stvarao kolaž vlastitih ideja i ritmova začinjenih utjecajima različitih perkusionističkih tradicija – afričke, indijske, blisko-istočne, kubanske, brazilske, sjeverno-američke, itd.

Tijekom vremena zvuk grupe se postupno mijenjao, da bi se zadnjih godina djelovanja banda iskristalizirao u jedinstvenu fuziju zapadno-afričkih ritmova obojanih hrvatskim tradicijskim napjevima i instrumentima, poput gajdi, lijerice i sopila, stvorivši tako originalan ritmički i glazbeni izraz.

Povremeno su surađivali s plesačicama afričkog i orijentalnog plesa, kao i gostima na udaraljkama i raznim melodijskim instrumentima.

Održali su velik broj samostalnih koncerata te nastupa na brojnim performansima i eventima, i uvijek izazvali odličnu reakciju publike.

2007. godine objavili su CD „Traj – Naj –Naj" u samostalnom izdanju.

Sa radom su prestali 2008. godine.

Kroz Rhythm Tribe svoje su iskustvo i umijeće kalili mnogi perkusionisti, a na njegovim temeljima nastalo je nekoliko današnjih perkusionističkih bandova.Poslušajte neke stvari s CD-a Traj Naj Naj:

Afro Dub        
Dibonanasa  
Funky Tanec 
Soli - Pipe     
Traj Naj Naj Galerija slika:
Rhythm-Tribe-cd-demo
Naslovnica Demo CD-a benda

Rhythm-Tribe-traj-naj-naj
Naslovnica prvog samostalnog CD-a

 DVD rhythm tribe
DVD benda sniman na koncertu u Pauku